Destination Höga Kusten, vandringsturer

Foto Agne Säterberg
AGMA Forntid & Äventyr AB
www.destinationhogakusten.comDestination Höga Kusten, vandring, vandringsturer

Foto Agne Säterberg
AGMA Forntid & Äventyr AB
www.destinationhogakusten.com

Foto Maria Blomster

Foto Agne Säterberg

Destination Höga Kusten, vandringsturer

Foto Agne Säterberg
AGMA Forntid & Äventyr AB
www.destinationhogakusten.com

Foto Agne Säterberg

Textruta: Världsarvsturen
Vandring längs Höga Kustenleden 2 dagar

För den normaltränade. Under vandringen bär ni endast med er ryggsäck med lunchpaket och dryck. Övrig packning lämnas i boendet på Lappudden. 
Min 2, max 6 pers.

Dag 1, ca 20 km
Start på morgonen med transport från Lappudden till Lövvik. I början av vandringen kan man bestiga Valkallen, ett vårdkasberg med fantastisk utsikt. Vandringen fortsätter mot Grönsviksfjärden, Fjärdbotten och till stugan uppe vid Lidnipan, där landskapet återigen bjuder på en vidunderlig utsikt över världsarvet. Väl nere vid vägen väntar transport tillbaka till Lappudden där vedeldad bastu, dusch och en 2-rätters middag väntar på er. Övernattning i 4-bäddsstuga.

Dag 2, ca 15 km
Efter frukostbuffé i storstugan väntar transport tillbaka till Eden där ni slutade vandringen dagen innan. Leden följer nu Gaviksfjärdens strand fram till Änge, där ni har möjlighet att vandra upp till Rödklintens fornborg. Berget har en fantastisk utsikt och är ett s.k. ”sydväxtberg”. Sista delen av vandringen leder förbi byarna Mädan och Järesta tillbaka till Lappudden där bastu, mat och vila väntar. 

Dag 3
Frukostbuffé och avfärd.

Paketet innefattar: 
2 övernattnignar i stuga på Lappuddens friluftscenter i Nordingrå, sänglinne, handduk och städning av stuga före avresa,  2 st frukostbuffé, 2 st lunchpaket, 2 st 2-rättersmiddagar, transporter till och från leden, bastu, karta och information. 
Ingår ej:
Dagsryggsäck.
Textruta: Långa världsarvsturen
Vandring längs Höga Kustenleden 4 dagar

Turen räknas som medelsvår. Under vandringen bär ni endast med er ryggsäck med lunchpaket och dryck. Övrig packning lämnas i boendet på Lappudden.  Under denna tur vandrar ni totalt ca 60 km av den totalt 130 km långa leden. Efter varje dags vandring väntar middag, bastu och övernattning på Lappudden. 
Min 2, max 6 pers.

Dag 1: Ankomst till Lappudden

Dag 2: Transfer Lappudden-Hornöberget. Vandring Hornöberget-Lövvik. Transfer tillbaka till Lappudden

Dag 3: Transfer Lappudden-Lövvik. Vandring Lövvik-Hörsång. Transfer till Lappudden.

Dag 4: Transfer Lappudden-Hörsång. Vandring Hörsång-Lappudden. 

Dag 5: Vandring Lappudden-Ullånger. Transfer tillbaka till Lappudden

Dag 6: Hemresa.

Paketet innefattar: 
Boende 5 nätter i 4-bäddsstuga inklusive 5 st frukostbuffé på Lappudden, 4 st 2-rättersmiddagar, 4 st lunch– och fikapaket, bastu alla dagar, sänglinne, handduk och städning av stuga före avresa, transfer till och från leden alla dagar, förvaring av bagage på Lappudden, vägbeskrivning och kartor.
Textruta: Kombituren
Paddling och Vandring 2 dagar

För paddling i havet krävs god paddelvana. Paddlingen går dock även att förlägga till sjön Vågsfjärden vid Lappudden för mindre paddelvana personer. Vandringen medelsvår. Under vandringen bär ni endast med er ryggsäck med lunchpaket och dryck. Övrig packning lämnas i boendet på Lappudden. 
Min 2, max 6 pers.

Dag 1.
Start tidigt på morgonen från Lappudden eller Häggvik med kajak. Lunchpaket ingår. Ni paddlar på egen hand ut i Gaviksfjärden och följer kusten in till Hörsång i Ramstafjärden där ni blir hämtade och transporterade tillbaka till Lappudden. Där väntar er packning, middag och en mysig stuga. Vid dåligt väder och hård vind kan er färdbeskrivning komma att korrigeras något. 

Dag 2.
Frukostbuffé. Transport tillbaka till Hörsångs camping där ni startar er vandring efter Höga Kustenleden tidigt på morgonen. Lunchpaket medföljer. Den ca 20 km långa vandringen fram till Lappudden bjuder på en varierande natur och vackra vyer. Väl framme vid Lappudden väntar en välförtjänt dusch och en 2-rätters middag innan ni somnar för natten.

Dag 3.
Frukostbuffé och avfärd.

I paketet ingår: 
Kajakhyra en dag inkl. flytväst och kapell, 2 övernattningar i en 2- eller 4-bäddsstuga, sänglinne, handduk och städning av stuga före avresa, 2 st 2-rätters middagar, 2 st lunch- och fikapaket, 2 st frukostar samt transporter av kajaker och utrustning. 

Ingår ej: Dagsryggsäck.
Textruta: Multituren
Paddling, Vandring och Cykling, 3 dagar

För paddling i havet krävs god paddelvana. Paddlingen går dock även att förlägga till sjön Vågsfjärden vid Lappudden för mindre paddelvana personer. Vandringen medelsvår. Nivå på cykelturen väljer ni själva utifrån givna förslag. Under turerna bär ni endast med er ryggsäck med lunchpaket och dryck. Övrig packning lämnas i boendet på Lappudden. Min 2, max 6 pers.

Dag 1 och 2 
Samma program som för ”Kombituren”, se ovan.

Dag 3
Frukostbuffé. Denna dag tillbringar ni på cykelsadeln i Nordingrås vackra och kuperade landskap längs slingrande, pittoreska byvägar. Olika turförslag presenteras för er, och ni väljer det som passar er bäst utifrån era önskemål och förutsättningar. Under dagen har ni chans att bl.a. se fiskelägena Bönhamn och Barsta, Rotsidans naturreservat och konstnären Anders Åbergs museum ”Mannaminne” i Häggvik. Turen ni gör är en rundtur, vilket innebär att ni kommer åter till Lappudden under eftermiddagen/kvällen.

Dag 4
Frukostbuffé och avfärd.


I paketet ingår: 
Kajakhyra en dag inkl. flytväst och kapell, cykelhyra en dag (3-växlade unisexcyklar) 3 övernattningar i en 2- eller 4-bäddsstuga, sänglinne, handduk och städning efter avresa, 3 st frukostbuffé, 3 st 2-rätters middagar, 3 st lunch- och fikapaket, transporter av kajaker och utrustning, kartmaterial. 

Ingår ej: dagsryggsäck.
Textruta: ”Kustvandring” i världsarvet Höga Kusten
-Vandringspaket 3 dygn med helpension
Skuleskogens nationalpark- norra och södra Ulvön- Nordingrå 

Världsarvet Höga Kusten består först och främst av kust, öar och vatten. Mäktiga berg, röda rapakiviklippor och pittoreska och anrika fiskelägen- alla är de exempel på Höga Kustens dramatiska natur som fortfarande påverkas av landhöjningen och den senaste istiden.
För att uppleva både fastland och skärgård på ett varierat sätt erbjuder vi ett paket med vandring både i Skuleskogens nationalpark och på Höga Kustens vackra ö Ulvön- även kallad ”Bottenhavets pärla”. Ni vandrar på egen hand och transporteras mellan fastland och öar i smidiga, snabbgående båtar. Start och slutpunkt för paketet är Lappudden- Höga Kustens Friluftscenter i Nordingrå, Kramfors kommun.

Dag 1
Turen startar vid Lappudden, Höga Kustens Friluftscenter i Nordingrå, varifrån transport med bil utgår till Skuleskogens nationalpark. Ni får med er lunch- och fikapaket. Ni vandrar genom nationalparken ner mot havet och passerar bl.a. ”Slåttdalsskrevan” och ”Slåttdalsberget” med magnifik utsikt över större delen av Höga Kustens skärgård. Väl nere vid havet väntar en båttur ut till Ulvöhamn. 2-rätters middag på anrika Ulvö Hotell och övernattning på Ulvö Lakeside Resort.

Dag 2
Efter frukost vandrar ni på stigar och små byvägar genom skog och ett genuint kulturlandskap på norra Ulvön. Ni får med er lunch- och fikapaket för dagen. Själva Ulvöhamn har också mycket fint att erbjuda med sitt vackra och anrika fiskeläge från 1600-talet. Ni har möjlighet att gå upp på ”Lotsberget” med magnifik utsikt över inloppet, besöka gävlefiskarnas kapell från 1622 eller bara strosa längs den pittoreska bygatan som sommartid kryllar av liv och rörelse. Middag på Ulvö Hotell och återigen övernattning på Ulvö Lakeside Resort.

Dag 3
Efter frukost väntar en båttransport över Ulvösundet till södra Ulvön där ni vandrar på stigar ca 6 km ner till det lilla fiskeläget ”Marviksgrunnan”. Lunch- och fikapaket medföljer. Turen fortsätter sedan med High Coast Seas båtar tillbaka till Norrfällsviken på fastlandet där biltransport väntar. Väl tillbaka på Lappudden väntar en varm vedeldad bastu, god 2-rätters middag och övernattning i stuga.

Dag 4
Frukostbuffé, avslut.

Tid: Maj-september 
Antal deltagare: Min 4, Max 10
Textruta: Kombipaket ”Vandra och cykla i Höga Kustens skärgård”
-Exklusivt kombipaket, 3 dygn med helpension
Nordingrå- Ulvön- Skuleskogens nationalpark
 
Världsarvet Höga Kusten består först och främst av kust, öar och vatten. Mäktiga berg, röda rapakiviklippor och pittoreska och anrika fiskelägen- alla är de exempel på Höga Kustens dramatiska natur som fortfarande påverkas av landhöjningen och den senaste istiden.
För att uppleva både fastland och skärgård på ett varierat sätt erbjuder vi från och med i år ett spännande kombinationspaket med både vandring i Skuleskogens nationalpark och cykling- både på fastlandet och på Höga Kustens vackra ö Ulvön- även kallad ”Bottenhavets pärla”. Ni cyklar och vandrar på egen hand och transporteras i smidiga, snabbgående båtar.
Start och slutpunkt för paketet är Lappudden- Höga Kustens Friluftscenter i Nordingrå.
 
Dag 1
Turen startar med cykel från Lappudden, Höga Kustens Friluftscenter i Nordingrå, varifrån ni får med er ett lunch- och fikapaket för dagen. Ni cyklar genom ett storslaget landskap i kuperad terräng på Nordingråhalvöns södra del och passerar bl.a. Rotsidans naturreservat och Bönhamns fiskeläge. Ni slingrar sedan vidare på smala grusvägar upp mot norra delen av Nordingrå och cyklar fram till Norrfällsvikens fiskeläge, varifrån båttransport väntar för både er och cyklarna med ”High Coast Sea”. Färden går till Ulvöhamn på norra Ulvön med sitt vackra och anrika fiskeläge från 1600-talet. Middag och övernattning i Ulvö hamn.
 
Dag 2
Efter frukost har ni möjlighet att upptäcka Ulvöhamn på egen hand, t.ex. gå upp på ”Lotsberget” med magnifik utsikt över inloppet, besöka gävlefiskarnas kapell från 1622 eller bara strosa längs den pittoreska bygatan som sommartid kryllar av liv och rörelse.
Ni cyklar sedan med lunchpaket i ryggsäcken norrut på smala grusvägar genom ett kuperat och genuint kulturlandskap med Sandvikens fiskeläge i sikte, vackert beläget i en vik på nordligaste Ulvön och även det med anor från 1600-talet. Turen är en knapp mil och ni har tid för avstickare och sköna fikapauser. Sandviken är idag en stugby med mysigt boende i de gamla fiskestugorna. Middag och övernattning.
 
Dag 3
Efter frukost väntar transport med ”High Coast Sea” mot Skuleskogens nationalpark på fastlandet. Ni börjar vandringen från havsnivå och går uppåt genom den storslagna nationalparken, en relativt krävande vandring. På vägen passerar ni bl.a. den mäktiga Slåttdalsskrevan vid Slåttdalsberget med magnifik utsikt över stora delar av Höga Kustens skärgård. Vandringen fortsätter upp till entré väst, den mellersta entrén till nationalparken. Härifrån väntar en biltransport tillbaka till Lappuddens Friluftscenter i Nordingrå där en varm vedeldad bastu, god 2-rätters middag och övernattning i stuga väntar.
 
Dag 4
Frukostbuffé, avslut.
 
 
Tid: Maj-september
Antal deltagare: 4-6 pers.
 
 
 
 
AGMA Forntid & Äventyr AB
Destination Höga Kusten

www.destinationhogakusten.com

info@destinationhogakusten.com

tel. 070-286 43 05 eller 070-625 07 83
 
www.hogakustenleden.se
foto agne säterberg, destination höga kusten, agma forntid & äventyr ab, vandring i höga kusten, vandring i skuleskogen, kustvandring, skärgårdsvandring, lappudden, www.destinationhogakusten.comfoto agne säterberg, destination höga kusten, agma forntid & äventyr ab, vandring i höga kusten, vandring i skuleskogen, kustvandring, skärgårdsvandring, lappudden, www.destinationhogakusten.comfoto agne säterberg, destination höga kusten, agma forntid & äventyr ab, vandring i höga kusten, vandring i skuleskogen, kustvandring, skärgårdsvandring, lappudden, www.destinationhogakusten.comfoto agne säterberg, destination höga kusten, agma forntid & äventyr ab, vandring i höga kusten, vandring i skuleskogen, kustvandring, skärgårdsvandring, lappudden, www.destinationhogakusten.comfoto agne säterberg, destination höga kusten, agma forntid & äventyr ab, vandring i höga kusten, vandring i skuleskogen, kustvandring, skärgårdsvandring, lappudden, www.destinationhogakusten.comfoto agne säterberg, destination höga kusten, agma forntid & äventyr ab, vandring i höga kusten, vandring i skuleskogen, kustvandring, skärgårdsvandring, lappudden, www.destinationhogakusten.comfoto agne säterberg, destination höga kusten, agma forntid & äventyr ab, vandring i höga kusten, vandring i skuleskogen, kustvandring, skärgårdsvandring, lappudden, www.destinationhogakusten.comfoto agne säterberg, destination höga kusten, agma forntid & äventyr ab, vandring i höga kusten, vandring i skuleskogen, kustvandring, skärgårdsvandring, lappudden, www.destinationhogakusten.comfoto agne säterberg, destination höga kusten, agma forntid & äventyr ab, vandring i höga kusten, vandring i skuleskogen, kustvandring, skärgårdsvandring, lappudden, www.destinationhogakusten.comfoto agne säterberg, destination höga kusten, agma forntid & äventyr ab, vandring i höga kusten, vandring i skuleskogen, kustvandring, skärgårdsvandring, lappudden, www.destinationhogakusten.comfoto agne säterberg, destination höga kusten, agma forntid & äventyr ab, vandring i höga kusten, vandring i skuleskogen, kustvandring, skärgårdsvandring, lappudden, www.destinationhogakusten.comfoto agne säterberg, destination höga kusten, agma forntid & äventyr ab, vandring i höga kusten, vandring i skuleskogen, kustvandring, skärgårdsvandring, lappudden, www.destinationhogakusten.comfoto agne säterberg, destination höga kusten, agma forntid & äventyr ab, vandring i höga kusten, vandring i skuleskogen, kustvandring, skärgårdsvandring, lappudden, www.destinationhogakusten.comfoto agne säterberg, destination höga kusten, agma forntid & äventyr ab, vandring i höga kusten, vandring i skuleskogen, kustvandring, skärgårdsvandring, lappudden, www.destinationhogakusten.comfoto agne säterberg, destination höga kusten, agma forntid & äventyr ab, vandring i höga kusten, vandring i skuleskogen, kustvandring, skärgårdsvandring, lappudden, www.destinationhogakusten.com

© Foto Agne Säterberg

© Foto Agne Säterberg

© Foto Agne Säterberg

© Foto Agne Säterberg

© Foto Agne Säterberg

© Foto Agne Säterberg

© Foto Agne Säterberg

© Foto Agne Säterberg

© Foto Agne Säterberg

© Foto Agne Säterberg

© Foto Agne Säterberg

© Foto Agne Säterberg

© Foto Agne Säterberg

© Foto Agne Säterberg

© Foto Agne Säterberg

Nyheter

 

Exklusiva Vandringspaket i Världsarvet Höga Kustens vackra kustområden.

 

Mer info kommer inom kort på följande webbsida:

 

www.lappudden.se

Paketerade turer med vandring i Världsarvet Höga Kusten

högakustenleden, vandring höga kusten, vandringsturer, vandringspaket
Agne Säterberg, agma forntid & äventyr ab
www.destinationhogakusten.comswedish pike fishing
Agne Säterberg
AGMA Forntid & Äventyr AB

www.swedishpikefishing.se