Världsarvsleden är en lokal led på Nordingråhalvön i Kramfors kommun, mitt i världsarvet Höga Kusten.

 

”Världsarvsleden” är totalt ca 10 mil lång och löper som en orm mellan Nordingrås otaliga små byar. Den följer mestadels gamla vägsträckningar och stigar genom skog och över brukad mark, och som start– och slutpunkter räknas allmänt byarna ”Främmerveda” och ”Mädan”, den senare vid sjön Vågsfjärden i centrala Nordingrå. Världsarvsleden är orangemarkerad i terrängen, och under vandringen kan man hitta informationsskyltar och vägvisande pilar med bynamn. Leden bildar inte ensam en rundtur, men följer man Höga Kustenleden mellan byarna Mädan och Främmerveda förbi Lappuddens friluftscenter bildar den en enda sammanhållen sträckning på Nordingråhalvön.

 

Världsarvsleden är passande om man vill vanda i världsarvets kärna och se Nordingrås vackraste vyer och pittoreska platser. Tack vare att leden till stor del följer och korsar små vägar kommer man lätt till och från de olika etapperna som är lämpliga dagsutflykter. Leden går avsiktligt förbi platser med service sommartid såsom bed & breakfast och kaféer samt sevärdheter.

 

Broschyren ”Världsarvsleden”, som finns att köpa för en billig penning på Lappudden och vid lokala serviceställen samt på turistbyråerna i Nordingrå och Kramfors, beskriver ledens olika etapper.

 

Kontakta turistbyrån i Nordingrå eller Kramfors innan ni går ut efter leden, avverkningar och andra händelser kan påverka framkomligheten efter leden!

 

 

AGMA Forntid & Äventyr AB

Destination Höga Kusten

 

www.destinationhogakusten.com

 

info@destinationhogakusten.com

 

tel. 070-286 43 05 eller 070-625 07 83

Högakustenleden, vandring, vandringsturer

Foto Agne Säterberg
AGMA Forntid & Äventyr AB
www.destinationhogakusten.comHögakustenleden, vandring, vandringsturer

Foto Agne Säterberg
AGMA Forntid & Äventyr AB
www.destinationhogakusten.com

Foto Agne Säterberg

Foto Agne Säterberg

Världsarvsleden Nordingrå

Hjärtat av Världsarvet Höga Kusten

högakustenleden, vandring höga kusten, vandringsturer, vandringspaket
Agne Säterberg, agma forntid & äventyr ab
www.destinationhogakusten.comswedish pike fishing
Agne Säterberg
AGMA Forntid & Äventyr AB

www.swedishpikefishing.se